keskiviikkona, tammikuuta 12, 2005

Lehdistökatsaus.

Ameeban iltaa piristää lehdistökatsaus keltaisissa tunnelmissa.
Päivän Iltalehti esittelee jo kauan jäsen M:n kanssa keskustellun matsin Matin ja Jannen välillä ("Asiantuntijat arvioivat Matin ja Jannen - KUMPI ON PAREMPI?").

Ajat ovat toiset ja miehet ovat vaihtuneet, mutta mäkihypyn kuningas on yhä Matti Nykänen. Janne Ahonen on Nykästä kuitenkin jo uhkaavan lähellä.

Hmm. Ahosella on kuitenkin ilmeisesti toimiva perhe-elämä, onnellinen avioliitto ja asiat muutenkin kunnossa. Matti on miettimässä tekojaan aivan jossain muualla.
Mutta kumman päävalmentaja Nikunen ottaisi mieluummin tiimiinsä, mäkihyppyhistorian parhaan miehen vai tämän hetken hyppykuninkaan?

- Kyllä mä Ahosen ottaisin, Nikunen vastaa naurahtaen.

Eikä ehkä vähiten siksi, että Ahosta ei ole tarvinnut baareista etsiä.

Ja taas kiusataan sairasta miestä. Ei, Ahosta ei varmastikaan tarvitse etsiä baarista. Mattia tarvitsee, mutta tuleeko sille nauraa?

Jos taas lööpin alkuperäisen otsikon ("Janne vs Matti") idean mukaisesti kaksikko laitettaisiin vastakkain vaikkapa nyrkkeilykehään, olisi jälki varmaankin hirveää katseltavaa. Rappioitunut entinen huippu-urheilija, nykyinen alkoholisti vastaan huippukunnossa oleva nykyinen urheilija...
En haluaisi nähdä.

Sivuilta löytyi myös "hauska" mainos Painonvartijoiden sivuilla olevaan huisiin laihdutuskoneeseen. Koneeseen saa lähettää oman kuvansa ja kuvasta manipuloidaan 60 kiloa pois (sponsorina näyttää olevan jokin synkeä amerikkalainen yritys.).

En lähettänyt.
Miksi en?
Jos nykyisestä elopainostani otettaisiin pois 60 kg, jäisi jäljelle n. 10 kiloa.

Ja ei, en laita linkkiä mokomaan koneeseen (enkä Painonvartijoihin). Painonvartijat (järjestönä) toivotan sinne minne aurinko ei paista ja kone saisi mennä samaa tietä.

Olen itse joskus nähnyt kuinka pahaa jälkeä ihmisen mielelle voidaan tehdä jatkuvalla laihduttamisen tuputtamisella. Sitä en halua nähdä enää koskaan.
Jos pelkkä käynti torilla rasvaprosentin mittauksessa humpuukivehjeksellä riittää aiheuttamaan merkittävän kriisin, on jossain jotain vikaa.

Sairas maailma, sairaat ihmiset.

Jospa jokainen meistä pitäisi itsestään sellaisena kuin on?
Ei sellaisena kuin meidän lehtien mielestä pistäisi olla.
Ei sellaisena kuin meidän "muiden ihmisten" mielestä pitäisi olla.
Ei sellaisena kuin meidän yhteiskunnan mielestä pitäisi olla.
Ei sellaisena kuin meidän omasta mielestämme pitäisi olla.

Vaan sellaisena kuin jokainen meistä on.

Yritetäänkö?

Ei kommentteja: