sunnuntaina, tammikuuta 09, 2005

Mihin myö mennään?

<avautuminen title="miksi, oi miksi" importance="low">
Panee taas miettimään. Miettimään sitä, minne tämä maailma ja Suomi on menossa.

Televisiossa saa näyttää kovaa väkivaltaa parhaaseen katseluaikaan, mutta seksiä ei ollenkaan (tai noh - joskus puolen yön jälkeen). Onko väkivalta terveellisempää lapsille kuin (suhteellisen) normaali seksi?

Radiossa piipataan kirosanoja pois oikein suuren maailman malliin! Hei kuulkaas ny - kyllä ne lapset ne siellä koulussa oppii. Sitäpaitsi se piippaaminen ei auta mitään.

Pihalla sataa vettä. Näsijärvi ei ole jäässä. On muuten tammikuun 9. päivä ja maa on Suomi. Mitä helvettiä?

Apulannan keikan taltiointi viime kesältä Raumanmeren Juhannuksesta saa K15-merkinnän televisiossa ("Apulanta lyö ällikällä: Mitä ihmettä pyövelit, vampyyrit, draculat ja kaikenmaailman omituiset otukset tekevät bändin keikalla? Lavalla on valtaisat markkinat ja siinä sivussa bändi heittää tukun tutuimpia hittejään. ARGHHH. RMJ2004LIVE. Ohjelma sisältää voimakkaita kohtauksia, jotka voivat olla haitallisia lapsille. www.yle.fi/raumanmeri").
Mitä helvettiä? Tämän illan ohjelmistossa ilman ko. merkintää esitetään kuitenkin mm. seuraavia ohjelmia: Rysän päällä, Simple life - leidit landella ja Karen Sisco.
Näissäkö on vähemmän seksiä/väkivaltaa kuin Apulannan keikalla?
Sosiaaliporno on ilmeisesti selkeästi hyväksyttävämpää kuin oikea?

Missä olet, nykyinen kulttuuriministerimme? Intiassa? Kirkossa?

Lasten suojelu on tärkeää, mutta voitaisiinkohan siinäkin ihan oikeasti puuttua oikeisiin asioihin? Edelleenkään en näe syytä asettaa suomalaiselle stand up -ohjelmalle tai artistin juhannuskeikalle ikärajaa K15. Ihan yhtä hyvin suomalaiselle vapulle kaupungilla pitäisi asettaa ehdoton ikäraja K18, juhannuksesta en viitsi tässä edes puhua...

No joo. Muistelenpa vaan että joskus omassa nuoruudessani Ritari Ässää paheksuttiin sen tyrkyttämien epäilyttävien arvojen vuoksi (väkivaltaa ja silkkaa seksiä!) ja Halinallet lopetettiin sen aiheuttaman kohun seurauksena (en nyt jaksa muistaa oliko sarja liian väkivaltainen siihen aikaan esitettäväksi vai mitä).

Oi niitä aikoja.

On tämä maailma vaan aika kipeä paikka.
</avautuminen>

Ei kommentteja: