tiistaina, maaliskuuta 15, 2005

Alles wird besser, aber nichts wird gut.

Mainitsinko jo tällä viikolla että väsyttää? Ai en?
No, mainitaan nyt sitten: väsyttää.

Väsyn määrästä muodostuu kohta jo tavaramerkki samaan malliin kuin erään toisen bloggaajan ahdistuksesta. Vaan minkäs tekee...

Rakkaan opinahjoni lehdessä kirjoitetaan jälleen kerran mielenkiintoisuuksia. Tällä kertaa kolumni ottaa kantaa suomalaisia koskeviin uskomuksiin maailmalla (rajaus Ameeban):

Ranskalaisten kavereideni mielestä useat suomalaiset miehet käyttäytyvät primitiivisesti.
Hmm. Could be, could be. Mitä tarkoittaa käyttäytyä primitiivisesti?

Vasta seuraava rivi kuitenkin räjäytti tajuntani:
Suomalaisnaisia koskeva stereotypia ei kuitenkaan liity väkivaltaisuuteen, vaan erääseen toiseen kenties hieman miesmäiseen käyttäytymiseen
Hmm? Mitä ihmettä? Luetaan eteenpäin:
Myös ruotsalainen miespuolinen kaverini naureskeli minulle ruotsalaisvitsieni jälkeen, että suomalaiset naiset ovat maailman helpoimpia. Yritin puolustautua selittämällä, että meillä miehet ovat maailman ujoimpia, ja jos naiset eivät koskaan tekisi aloitetta, niin ei tapahtuisi mitään.

Ahaa! Ilmeisesti miesmäistä käytöstä on se, että hypätään helposti vieraan ja mahdollisesti eksoottisen ihmisen kanssa suoraan sänkyyn? Hmm.
Aika erikoinen käsitys, sanon ma. Maailman ujoimpia? No jaa. Miten sen nyt sitten ottaa. Miksi käytös (ja aloitteiden tekeminen) koskee sitten vain ulkomaalaisia miehiä?

Loppukaneetti kruunaa kirjoituksen:
Se, että suomalaiset naiset saavat helposti miesseuraa maailmalla ei siis välttämättä johdukaan pelkästään siitä kotimaisesta naiskauneudesta. Tai jos suomalaiset miehet jäävät ulkomailla ilman seuraa, niin ei sitäkään tarvitse kauheasti ihmetellä.

Ahaa. Mihinkähän mahtaa perustua väite siitä, että suomalaiset miehet jäisivät ilman seuraa ulkomailla? Oman kokemukseni mukaan eksoottinen on valttia meni sitten ihan minne hyvänsä. Suomalainen mies on eksoottinen hyvin monessa paikassa siinä missä suomalainen nainenkin...
Ai niin. Onko joku ihan oikeasti kuvitellut sen johtuvan pelkästään kotimaisesta naiskauneudesta?

Niin no.

Atk-luokassa blogimerkinnän kirjoittaminen on hermoja rassaavaa hommaa. Ihmiset huutelevat toisilleen ah-niin-hauskoja kommentteja hauskoista verkkosivuista eikä vasemmalla puolen istuva kaveri ole vieläkään hahmottanut näppäimistön ja isoisän kirjoituskoneen käytön eroa.

Tällaisina hetkinä muistuu aina mieleen mp3-soitin ja sen käytön syyt.

Minäkö primitiivinen? Kyllä. Ja ylpeä siitä.

Unohtuiko jotain? Ai niin. Otsikko. Kuvaa hyvin talven kääntymistä kevääksi.
Alles wird besser, aber nichts wird gut

Ei kommentteja: