maanantaina, huhtikuuta 18, 2005

Ameeban matka Koblenzin halki, osa 2.

[Tämä liittyy aiempaan postaukseen ja viettämääni aikaan Saksassa viime kesänä.]


su 18.04.2004------------------------4. pvä

Heh heh. Tänään vakituisen huumoripläjäyksen tarjoaa Wall Street Journal Europe,
jonka otin parempaan talteen koululta.
Uskomatonta tuubaa amerikkalaiset kollegamme ilmeisesti nielevät.

Aamulenkki tuli taas tehtyä (n. 20 min) samoilla poluilla kuin eilen.
Kyllä täällä vaan maasto on pikkuisen mäkisempää kuin kotopuolessa;)

Ilma näyttää vähän epävakaalta, en oikein tiedä mitä rullaluistelun kanssa pitäisi tehdä. Jospa lähtisi kävelylle tässä jossain kohtaa luistimet ja kyrpärä repussa.

Hmm. Tekisi mieli nähdä muitakin paikkoja Saksassa ja lähimaastossa.
Tour mennee Strasbourgin läpi tai läheltä, joten sinnepä sitä kai ainakin pitäisi suunnata. Kölniin näyttäisi olevan matkaa n. 80 kilometriä, eli eipä ole sekään paha
matka.
RyanAir taitaa lentää muuten Hahnista Pariisiinkin - mitenkäs olisi Tourin huipennus Champs Elyseellä?;)
Pitänee käydä Hauptbahnhofilla haistelemassa juna- ja bussimatkojen hintoja. Se Bundesliga -matsikin pitäisi käydä katsomassa.

---

Rullalenkki tuli sitten tehtyä! Ihan ok, kunhan pääsi oikeille paikoille.
Tunnin verran varmaankin tuli luisteltua aktiivisesti, puoli tuntia pällistelin paikkoja Deutsches Eck:illä. On se vaan hiano.

En muuten jaksa ymmärtää, miksei pyöräteitä päällystetä asvaltilla. Nyt ne harvatkin hammaspaikat uhkaavat tipahtaa laatoituksella...

Yhden lenkin ja muutaman päivän kaupungissa palloilun perusteella voisin todeta seuraavaa:
Saksa ei välttämättä ole niin kovin edistyksellinen rullaluistelumaana kuin olen kuvitellut sen olevan. Kypärää käyttäviä ihmisiä on löytynyt yksi (ja kirjoitan tätä juttua itse).
Moselin ja Rheinin rannassa kävelevät mummelit ja papat katsoivat rullaluistelevaa kirjoittajaanne kuin lehmä uutta veräjää. Kaipa se kypärä teki senkin...

Veikkaisin, että oma asenne kypärää kohtaan on muuttunut viime vuosina. Aikaisemmin en olisi käyttänyt mokomaa mistään hinnasta, nykyään se tulee lykättyä päähän aika automaattisesti.

Päivän suuri mietelause seuraa:
Mielestäni pelkkien suojien käyttö ilman kypärää on kuin ehkäiseminen keskeytetyn yhdynnän menetelmällä; toimii, mutta riski on kohtuullisen suuri.

Moselia ei sitten tarvitse luistella etelään päin ollenkaan. Pyörätie oli uskomattoman kehnossa kunnossa (n. 50 m välein päällyste puuttui kokonaan) ja kapea kuin mikä just.

Saksalaiset jugurtit ovat muuten aika mielenkiintoinen tuttavuus. Kotopuolessa nytkin syömäni suklaahässäkkä olisi varmaankin luokiteltu vanukkaaksi.

Njooh. Oikoreitti koululle on tosiaankin oikoreitti ja melkoisen lyhyt. Matkaa kertyy varmaankin muutama kilometri ja aikaa kulunee mennessä 20-30 min.
Lyhyestä reitistä hienon aasinsillan kautta Tuusan nyrkkisääntöön fysiikan tunnilla: "minkä voimassa voittaa, matkassa häviää". Pätee muuten oikein hyvin, tosin käännettynä. Korkeuseroa kertyy muutaman sadan metrin matkalla aika paljon.

---

Sampsan vittuilu saksalaisista naisista pitää muuten valitettavan hyvin paikkansa.
Enpä ole kovin montaa siedettävän näköistä naista vielä nähnyt tällä reissulla.

--

Oh hoh. Panee väsyttämään, sano.

Löysin kamerastakin kohdan, josta pääsee vaihtamaan päivämäärän ja ajan.
Oli muuten kohtuullisen syvälle piilotettu valikoihin.

----

Kerpele. Tylsää, tylsää ja vielä kerran tylsää.
Ei ole oikein mithään tekemistä. Siinä suhteessa ollaan samalla viivalla kuin kotopuolessa, tosin vituttaa huomattavasti vähemmän ainakin tällä hetkellä.

Huomisen nakkeja ovatkin sitten yliopistolla käynti (taas!) ja kortinlukijan etsiminen Saturnista tai siitä atk-puodista matkalla Löhrstrasselle.

Prepaid tarvitsee varmaankin myös avata - vihdoin.
Olivat vaan aika julmetun kalliita nekin...
O2 tarjoaa tosin kevyimmillään 3 kuukauden sopimusta - saapas näkee.

Varpaat on vaihteeksi jäässä, which is nice.

---

Perkeleen paskakasa. Siis tämä tietokone.

Tänään on sitten kaaduttu kaksi kertaa ja nyt se kieltäytyy taas kerran tunnistamasta puhelinta. On se vaan niiiiiiiin kivaa.

---

Joskohan sitä menisi nukkumaan. Väsyttää ihan törkeästi, vaikka kello on peräti kymmenen.
Kele kun ei oo sohvaa, jolle voisi mennä koomaamaan töllön ääreen.

Matto olisi varmaan ihan hyvä tässäkin kämpässä, ei näyttäisi yhtään niin karulta enää sen jälkeen. Noh, saapa katsoa mitä löydetään ja mistä.

Lueskelin tekemisen puutteessa turistikarttaa. Deutsches Eckiä vastapäätä oleva linna on vähän yli sata metriä Rheinin pinnasta. Tää kämppä taitaa sijaita vielä vähän korkeammalla;)

Iltapala ja pää tyynyyn. Näin se menee tänään.

Huomenaamulla voisi etsiä autobahnin viereen menevän polun. Näyttää ainakin kartassa melkoiselta syheröltä - siis sopiva aamulenkkipaikaksi;)



Moselin rannalla ensimmäisellä rullalenkillä Saksan kamaralla. Posted by Hello

Ei kommentteja: